Gistermorgen hebben we Sheriff opgehaald, een Ierse Setter van 9 weken oud. In september 2009 zijn we voor het eerst bij de fokker, Jeanette Terpstra in Oosternijkerk, wezen kijken. Er was toen een nestje van drie pups, die allen al een potentieel baasje hadden. We waren zeer tevreden over de manier van fokken en opgroeien van de pups, daarom hebben we aangegeven dat we graag een pup uit het eerstvolgende nest zouden willen hebben. Niet volgens de gewoonte, maar vanwege de wens van de eigenaren van Angel, de moeder van het nest waar Sheriff uitkomt, werd er 14 november opnieuw een nest verwacht. En precies op díe dag is Sheriff (officieel Red Suits You D’Artagnan) geboren, samen met 3 zussen en 2 broers.

Gisteren hebben we hem dus opgehaald en hij is in ieder geval door Forrest, onze 13-jarige labrador, vriendelijk ontvangen. De poezen waren minder gecharmeerd, maar zullen er maar mee moeten leren leven. En hen kennende liggen ze straks met z’n vieren op het warme kleed.

Zaterdag begint de training van Sheriff, hij zal opgeleid worden als therapiehond. Therapiehonden kunnen worden ingezet als bezoekdier bij bv. ouderen en dementerende bejaarden, mensen met een verstandelijke beperking of kinderen die ziek zijn. Daarnaast worden ze ingezet als ‘motivator’ of ‘katalysator’ bij therapieën (logopedie, fysiotherapie), gesprekken met kinderen die het moeilijk hebben, kinderen met beperkingen in gedrag, weerbaarheidstrainingen etc. Een bekend voorbeeld van het inzetten van dieren in therapie is de dolfijntherapie.

Dieren hebben vaak een positieve invloed op kinderen. Ze hebben iets magisch, zachts, vriendelijks. Dieren oordelen niet, wijzen je niet af. Het aaien en knuffelen met dieren werkt ontspannen, stressverlagend. Maar ook kinderen die angst voor honden hebben, kunnen positieve ervaringen opdoen met honden die voor dit doel zijn getraind.

We hebben dus een goed doel voor ogen! Ik zal proberen door middel van een blog belangstellenden op de hoogte te houden over onze ervaringen en resultaten!

Geef een reactie