Pfff, wat was het warm de afgelopen dagen! En hoewel ik van niemand mocht klagen, ging ik gebukt onder het juk van de warmte… Nu moet ik er bij vermelden dat de eerste week van de zomervakantie altijd een week is waarin de knop van werk en ritme uitgezet moet worden en de knop van chillen zonder ritme ingedrukt (gehouden) moet worden.. Die gedachte relativeert in ieder geval voor míj het geklaag over de warmte:shrug:

Ook Sjef moet erg wennen aan de drukkende hitte, het liefst ligt hij de hele dag in huis. Hij is sloom, eet weinig en slaapt veel. Drinken is het enige wat hij wil. En natuurlijk drie keer per dag zwemmen in de bosvijver, die gelukkig nog helder is.

Er zijn meer honden die daar tijdens deze dagen behoefte aan hebben. Zo stond er deze week een Leonberger tot zijn oren in het water. Hij stond er maar te staan. ‘Afkoelen’ was zijn enige gedachte. Voor een clown van 8 maanden is stilstaan en afkoelen echter geen enkele optie! Als je als Ierse Setter de gelegenheid krijgt om nat te worden, hoort daar veel actie bij! Kliederen, sprinten, spatten, gek is niet gek genoeg.. En de kroon op dit kunst- en vliegwerk is voor Sheriff het apporteren van stokken. Voorheen durfde hij de vaste grond niet onder zijn poten kwijt te raken, maar sinds een aantal dagen is hij zo fanatiek in apporteren dat de drang om de stok te halen groter is dan de angst om te zwemmen. Als een volleerd jachthond glijdt hij door het water om zijn ‘prooi’ te apporteren. Met een trotse baas op de vaste wal….

Al die actie heeft één nadeel: door al de wind die je maakt bij het rennen, vliegen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, droog je snel op. Met als gevolg dat je verhit en sloom in je bench gaat liggen slapen. Omdat het zo warm is…..

Geef een reactie