Gisteren was het twee weken geleden dat we Sheriff opgehaald hebben, maar he is net alsof hij er al veel langer is. Niet alleen omdat hij er al helemaal bij hoort, maar ook omdat we zo intensief en bedachtzaam met hem bezig zijn. En dat zit hem vaak in kleine (maar wel véél) dingen.

Sinds vorige week zaterdag ga ik met hem naar de puppycursus bij de Martin Gaus hondenschool in Lelystad. Het is een eindje rijden, maar tot nu toe bevalt het heel goed. We zijn gewoon goed bezig. Afgelopen zaterdag zijn we, ondanks de sneeuw, weer geweest. Sheriff vindt het allemaal heel interessant maar is wel wat meer verlegen dan wanneer hij thuis is in zijn vertrouwde omgeving. En daarna ligt hij de hele middag te slapen…

Half februari starten we met de basiscursus, een intensieve cursus van 10 lessen in 4 weken. Maar wat heb ik er zin in! Het zal wel weer even druk zijn (Arie heeft begin maart een concours en heeft ook extra repetities) dus misschien doe ik nog wel eens even een beroep op één van jullie….?

Vandaag vierden we de verjaardag van Vera en we hadden de visite geïnstrueerd eerst vooral de pup te negeren, om hem niet te leren dat de visite voor hem komt. Maar volgens mij negeerde Sheriff de visíte, want hij lag heerlijk te slapen en merkte er weinig van. Hij heeft wel even tussen de kinderen gespeeld en dat deed hij fantastisch. Het is een hond met een prettig karakter.

Maar de Ierse Setter is op en top in hem vertegenwoordigd hoor! Wanneer hij een geurspoor opvangt, kunnen we op de kop gaan staan, maar dan gaat hij zijn eigen weg! Dat wisten we vantevoren, maar soms…..

Ook komende week gaan we weer allemaal nieuwe ervaringen opdoen, zoals de lift in de Hema, de trein en misschien gaat hij ook nog wel even mee naar Grou, naar de afdeling waar ik werk. We moeten het er nu maar van nemen, want het zijn belangrijke weken in zijn leven….

Geef een reactie