Kids-n-Dogs, informatie voor kinderen

 

Bij Kids-n-Dogs mag je met honden werken. Je leert een hond te begeleiden, zijn gedrag te begrijpen en samen te werken met de hond. Het gedrag van de hond heeft te maken met jouw eigen gedrag. Doordat de hond jou dit laat zien, leer je dat je situaties kunt veranderen en problemen kunt overwinnen!

 

Werken met honden bij Kids-n-dogs is bedoeld voor kinderen en jongeren die zich beter in hun vel willen voelen. Misschien weet je niet precies waardoor het niet goed met je gaat, of vinden anderen dat je problemen hebt. Veel praten is misschien niet helemaal je ding.. Je houdt van honden en wilt wel met ze samen werken, helemaal als je daar zelf iets van leert.Of je bent eigenlijk bang voor honden en vindt dat het tijd wordt om daar iets aan te doen. Dan is Kids-n-Dogs iets voor jou!

Wat wil jij leren?

Als de hond jou als leider ziet, zal hij doen wat je van hem vraagt. De hond zal er voor zorgen dat je je beter voelt als je bang, zenuwachtig of boos voelt. Dit doet hij bijvoorbeeld door vrolijk, grappig en speels gedrag. Of hij gaat lekker bij je liggen, zodat je je kunt ontspannen.

 

Bij Kids-n-Dogs praten we minder en doén we meer. Als je samen kunt werken én leren met een hond, geeft je dat een goed gevoel. Je mag de hond nieuwe trucjes leren. Je kunt de hond complimenten geven en belonen. Je kunt hem aaien en met hem spelen, waardoor de hond je vriend wordt. Een hond beoordeelt je niet op hoe je eruit ziet, hoe je het op school doet, hoeveel vrienden je hebt. Je mag zijn zoals je bent!

Tijdens het samen werken met de hond leer je

  • Kijken naar de hond en begrijpen wat de hond je wil zeggen
  • Met behulp van lichaamstaal te communiceren, je eigen kracht te laten zien
  • Nadenken over hoe je de hond iets nieuws gaat leren
  • keuzes, beslissingen te maken en deze uit te voeren
  • hoe je zelf in elkaar zit

Je leert hoe je jouw talenten en geleerde vaardigheden kunt gebruiken in je dagelijkse leven, zodat je zelf oplossingen voor je problemen ontdekt!

 

Wil je weten met welke honden je bij Kids-n-Dogs kunt samenwerken klik dan hier.